Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Educational trip 2012!




Οι Σύλλογοι Ελλήνων Φοιτητών των Πανεπιστημίων Stanford (Hell.A.S), Berkeley (Hestia) και MIT (HSA of MIT) στις ΗΠΑ, με τη συνεργασία του Corallia, διοργανώνουν για 3η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα Educational Trip και σας καλούν να συμμετέχετε και να επισκεφτείτε για μία εβδομάδα ένα πανεπιστήμιο παγκoσμίου βεληνεκούς, με την υποστήριξη του Iδρύματος Μποδοσάκη και της εταιρίας Sunlight.

Όπως κάθε χρόνο, στο πλαίσιο του Προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα, διαλέξεις και σεμινάρια, σύμφωνα με τα ακαδημαϊκά τους ενδιαφέροντα, να επισκεφθούν τεχνολογικές εταιρείες αιχμής και ερευνητικά κέντρα στη Silicon Valley, στο Berkeley και στο San Francisco ή στο Cambridge και στη Βοστώνη.

Φέτος, το Πρόγραμμα διευρύνεται ακόμα περισσότερο δίνοντας την ευκαιρία σε 15 συνολικά φοιτητές να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, καθώς προστέθηκε και ο Σύλλογος Ελλήνων Φοιτητών του Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ), ενός εκ των σπουδαιότερων πανεπιστημίων στον κόσμο σε τεχνολογικούς τομείς.

Σκοπός του εκπαιδευτικού ταξιδιού είναι να γνωρίσουν οι Έλληνες φοιτητές τον τρόπο λειτουργίας των τριών αυτών πανεπιστημίων, την αλληλεπίδραση των πανεπιστημίων με οικοσυστήματα επιχειρήσεων και ερευνητικών κέντρων που στηρίζουν την πρωτοπορία των πανεπιστημίων, καθώς και να ανακαλύψουν μια πληθώρα τεχνολογικών εφαρμογών στις οποίες μπορούν να εφαρμόσουν μελλοντικά τις γνώσεις που αποκομίζουν στις προπτυχιακές τους σπουδές.

Ελπίδα όλων όσων συμμετέχουν στη διοργάνωση του Προγράμματος και όραμα του Corallia είναι οι φοιτητές που θα λάβουν μέρος σε αυτό το ταξίδι, να επιστρέψουν με μια πιο ολοκληρωμένη και σωστά τοποθετημένη άποψη για την εκπαίδευση, με ιδέες και προτάσεις για το πώς μπορούν τα ελληνικά πανεπιστήμια να βελτιωθούν, καθώς και να δώσουν οι ίδιοι μια ώθηση στους συμφοιτητές τους να δράσουν και να ανατρέψουν την υπάρχουσα ακαδημαϊκή νοοτροπία.

Όροι Συμμετοχής:

Η επιλογή των φοιτητών υπαγορεύεται, αρχικά, από τους τομείς πρωτοπορίας των πανεπιστημίων Stanford, Berkeley και ΜΙΤ στις θετικές επιστήμες και στις επιστήμες μηχανικού. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές οι οποίοι έχουν σχηματίσει μια προκαταρκτική άποψη για τις σπουδές τους σε αντίστοιχες σχολές, αλλά έχουν ακόμα ένα εύλογο διάστημα χρόνου πριν αποφοιτήσουν ώστε να επιδιώξουν μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία προπτυχιακών σπουδών. Στο πλαίσιο αυτό, οι υποψήφιοι θα πρέπει να:

  • φοιτούν σε σχολή θετικών επιστημών (π.χ. μαθηματικά, πληροφορική, φυσική) ή σχολή μηχανικού
  • έχουν ολοκληρώσει το πρώτο έτος σπουδών τους ΚΑΙ να μην βρίσκονται στο έτος αποφοίτησής τους
  • μιλούν άριστα Αγγλικά (για την τελική επιλογή θα πραγματοποιηθεί τηλεφωνική συνέντευξη στα Αγγλικά)
  • επιδείξουν συγκεκριμένο επιστημονικό ενδιαφέρον (σχετικά μαθήματα, αναλυτική βαθμολογία, κτλ)


Επιλογή: 

Η επιλογή των φοιτητών θα γίνει μέσα από διαδικασία που θα εκτελεστεί εξ’ ολοκλήρου και αποκλειστικά από τα μέλη των ελληνικών φοιτητικών συλλόγων των συμμετεχόντων πανεπιστημίων. Η τελική επιλογή για το πανεπιστήμιο που θα επισκεφτούν οι επιτυχόντες θα εξαρτηθεί από τη σχετικότητα του κάθε φοιτητή με το υπόβαθρο του κάθε πανεπιστημίου και τη διαθεσιμότητα εκ μέρους των συλλόγων να παρέχουν μια πλήρη και ουσιαστική εμπειρία στους επισκέπτες. Η διαδικασία επιλογής αποτελείται από δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο θα κριθούν οι υποψήφιοι βάσει αξιολόγησης των στοιχείων που θα υποβάλουν στην αίτησή τους, ενώ στο δεύτερο στάδιο θα υπάρξει συνέντευξη στα Αγγλικά για ένα περιορισμένο αριθμό υποψηφίων βάσει της οποίας θα γίνει η τελική επιλογή των δέκα φοιτητών που θα συμμετάσχουν στο ταξίδι.

Κόστος:

Το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων, μετ’ επιστροφής από τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για την πόλη του San Francisco ή της Βοστώνης θα καλυφθεί μέσα από τους υποστηρικτές του ιδρύματος Μποδοσάκη και της εταιρίας Sunlight. Δεν απαιτούνται έξοδα διαμονής, καθώς οι συμμετέχοντες θα φιλοξενηθούν από φοιτητές και μέλη των συλλόγων Hellas, HESTIA και HSA of MIT, ωστόσο καλούνται να καλύψουν όλα τα λοιπά έξοδα κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στις Η.Π.Α., όπως μεταφορικά, διατροφή, κ.λπ., τα οποία εκτιμάται ότι θα κυμανθούν στα €200 - 300 περίπου ανά άτομο.

Σημαντικές ημερομηνίες:
  • Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 17 Φεβρουαρίου 2012 
  • Εβδομάδα Τηλεφωνικών Συνεντεύξεων: 19-25 Φεβρουαρίου 2012 
  • Ανακοίνωση Συμμετεχόντων: 3 Μαρτίου 2012 
  • Διοργάνωση Ταξιδιού: 1-7 Απριλίου 2012 

Υποβολή αιτήσεων:
Για υποβολή αιτήσεων οι υποψήφιοι θα πρέπει να: 
  • συμπληρώσουν την online αίτηση εδώ - λήξη προθεσμίας 17 Φεβρουαρίου 2012 
  • στείλουν e-mail στη διεύθυνση us.educational.trip@gmail.com με subject “Educαtional trip -Επώνυμο Όνομα” επισυνάπτοντας βιογραφικό και αναλυτική καρτέλα βαθμολογίας (transcript) σε μορφή pdf. 

Για πληροφορίες – απορίες: us.educational.trip@gmail.com





2 σχόλια: